Sabies que de mitjana, entre un 4 i un 10% del menjar que compra un restaurant acaba a les escombraries? Tu pots reduir aquest malbaratament, fer un bé al planeta, guanyar clients i estalviar costos. Com pots fer-ho al teu restaurant?

Suma’t a la campanya “Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho”!

Remenja’mmm és una campanya de sensibilització que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l’hàbit d’emportar-se el menjar i la beguda que no s’han acabat. Aquesta campanya està dirigida als comensals però ha de ser vehiculada pels restaurants compromesos, actors clau per a la promoció d’aquest canvi cap al reaprofitament alimentari i la reducció del malbaratament.

Què t'oferim?

 1. Formar part d’un moviment global per treballar conjuntament en l’optimització dels recursos alimentaris i promoure així un model més sostenible per a la restauració.
 2. Ser part del projecte Remenja’mmm i rebre els materials de comunicació per a la posada en marxa de la campanya: doggy bag, adhesiu acreditatiu, material gràfic digital.
 3. Visibilitat a la web del projecte amb un mapa reclam a la web remenjammm.cat per tal que la gent interessada conegui i mengi als restaurants adherits a la campanya.
 4. Participació en actes i esdeveniments en el marc del projecte.
 5. També et convidem a posar en pràctica alguna d’aquestes mesures:
 • Assegura’t que compreu només allò que necessiteu. Fer una bona planificació de les comandes és el primer pas per no llençar menjar.
 • Elabora menús amb aliments de temporada i de proximitat, per reduir el malbaratament al llarg del transport i el quilometratge dels aliments.
 • Dóna opcions (mitja ració, mig menú, menú infantil…) per adequar les porcions a la demanda dels teus clients.
 • Innova aprofitant totes les parts dels aliments. Mantenint la pell en diverses fruites i verdures aprofites les propietats nutricionals de la pela i evites un residu.
 • Si et sobra menjar a la cuina, aprofita’l per fer confitats, melmelades i altres receptes d’aprofitament.
 • Serveix pa només als clients que ho demanen, així evites que bona part acabi a les escombraries.
 • Ofereix als teus clients que s’enduguin el menjar del plat i la beguda que no s’han pogut acabar.
 • Pren nota dels aliments que sovint no es consumeixen i tornen a cuina sense menjar.
 • Si fins i tot així, tens algun excedent alimentari aprofitable de qualsevol tipus  (cuinats, frescos), posa’t en contacte amb algun projecte que els doni a entitats socials properes (per exemple ww.pontalimentari.cat, www.nutricionsinfronteras.org/bcncomparteixelmenjar).
 • Involucra tot l’equip de cuina i de sala perquè aquestes bones pràctiques siguin un èxit.