Skip to main content

Pels restaurants

Apunta’t al moviment REMENJA’MMM 

Estalviaràs costos i guanyaràs clientela!

Per què Remenja’mmm?

  • Perquè Remenja’mmm és sinònim d’aprofitament.
  • Perquè de mitjana, entre un 4 i un 10% del menjar que compra un restaurant acaba als fems. 
  • Perquè aprofitar els recursos és bo pel negoci, bo pel client i bo pel planeta.
  • Perquè Remenja’mmm és una xarxa amb més de 300 restaurants adherits arreu de Balears i Catalunya.
  • Perquè treballar en xarxa és la millor manera d’avançar.
  • Perquè adherir-se a Remenja’mmm és lliure i gratuït!

Inscriu-hi el teu restaurant

  • Visibilitzaràs les teves bones pràctiques.
  • Formaràs part d’una xarxa de restaurants compromesos.
  • Rebràs consells i formació específica per posar en pràctica el Remenja’mmm.
  • Estalviaràs costos i milloraràs la relació amb la teva clientela.
També et convidem a posar en pràctica alguna d’aquestes mesures:

 

  • Assegura’t que compreu només allò que necessiteu. Fer una bona planificació de les comandes és el primer pas per no llençar menjar.
  • Elabora menús amb aliments de temporada i de proximitat, per reduir el malbaratament al llarg del transport i el quilometratge dels aliments.
  • Dóna opcions (mitja ració, mig menú, menú infantil…) per adequar les porcions a la demanda dels teus clients.
  • Innova aprofitant totes les parts dels aliments. Mantenint la pell en diverses fruites i verdures aprofites les propietats nutricionals de la pela i evites un residu.
  • Si et sobra menjar a la cuina, aprofita’l per fer confitats, melmelades i altres receptes d’aprofitament.
  • Serveix pa només als clients que ho demanen, així evites que bona part acabi a les escombraries.
  • Ofereix als teus clients que s’enduguin el menjar del plat i la beguda que no s’han pogut acabar.
  • Pren nota dels aliments que sovint no es consumeixen i tornen a cuina sense menjar.
  • Si fins i tot així, tens algun excedent alimentari aprofitable de qualsevol tipus  (cuinats, frescos), posa’t en contacte amb algun projecte que els doni a entitats socials properes (per exemple ww.pontalimentari.cat, www.bancodealimentosdemallorca.org).
  • Involucra tot l’equip de cuina i de sala perquè aquestes bones pràctiques siguin un èxit.