logo_pontalimentari_petitPONT ALIMENTARI

L’any 2015 neix el Pont Alimentari, un projecte de reducció del malbaratament alimentari i foment de la solidaritat, que impulsem des de Rezero i la Fundació Banc de Recursos, amb el suport inicial del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i, en una segona fase, de la Fundació La Caixa i l’Agència de Residus de Catalunya.

El projecte contribueix a pal·liar una triple problemàtica:

  • Econòmica (el malbaratament d’aliments genera uns costos importants per les empreses).
  • Ambiental (generació de residus)
  • Social (dificultats d’alimentació per part de moltes famílies i persones)

Els tres eixos fonamentals que oferim des del Pont Alimentari són: una diagnosi i una proposta de bones pràctiques envers el malbaratament alimentari a les empreses; accions de sensibilització; i una xarxa d’interacció (Pont) entre empreses donants i entitats receptores d’aliments per tal d’aprofitar els excedents i donar resposta a una necessitat social. Per això, el projecte es dirigeix a empreses de càtering, restauració o comerços d’aliments que volen reduir el malbaratament alimentari als seus establiments i donar els seus excedents, i també a entitats de suport a col·lectius vulnerables de Catalunya. De forma paral·lela es desenvolupen accions de sensibilització dirigides tant als clients i personal de les empreses com a la població general amb l’objectiu de fomentar un canvi de comportament i actitud envers el malbaratament.

Així doncs, el Pont Alimentari difon experiències de bones pràctiques del sector alimentari per reduir el malbaratament i ofereix solucions per minimitzar-lo en origen i, alhora, canalitzar a entitats d’acció social les minves aprofitables que estan en condicions i garanteixen la seguretat alimentària. A fi de facilitar la creació de xarxes locals i de proximitat, actuem amb una relació molt propera i intentant adaptar-nos a les necessitats tant de les empreses com de les entitats.